om den första riktiga snön och akvarellmåleri

Den första riktiga snön har äntligen fallit till marken och stannat kvar. Ett vitt täcke av snö har det ännu inte blivit men jag fortsätter hoppas. Perfekt tillfälle att sitta inne och måla med akvarellfärger. Ikväll ska jag på fest hos en vän och helgen kommer jag ägna åt att ordna julstämning och julstäda. 
fotografi: jag

om regn och vita snötäcken

hör regndropparna smattra mot fönstret utanför, kryper upp i sängen med raggsockor och en filt efter en dag med försök att skydda sig från regnet. imorgon kommer det förhoppningsvis snö. tänk, att vakna upp och titta ut och se ett vitt täcke av snö! sitta i skolbänken och se snöflingorna falla till marken, åhh så fint det vore! hoppas!
ph: weheartit

igår och idag

Igår en dag på stan med sofia, lunch, vant och juklapps-inköp.
Idag köldskador på både fötter och händer av städning utomhus med fotbollslaget. värmande varm choklad, lussebullar och farmors goda apelsinpepparkakor. inbakad fisbensfläta. och teknikplugg.

Novemberkväll

Novemberkylan har nu nått mig. Förkyld och halsont. Dricker flera koppar med té om dagarna i hopp om att jag ska bli frisk. Veckorna har passerat väldigt fort känns det som och snart är det jul och efter jul väntar gymnasievalet. Det har klarnat lite i mitt huvud om valet dessa veckor och förhoppningsvis är allt klart när det väl är dags att välja. Pluggar som en tok för att komma in på vilket program och skola jag än väljer. Åhh, någon som kan säga några fina ord för att lugna mig lite? Kram
 

lussebullar


Söndagsmys


 
Söndagen har en så länge bjudit på sconesfrukost med philadelphiaost och rabarber-hallon marmelad, tédrickande ur den kinesiska téservisen, mysfaktor med ljus och en film. 
 
Vädret är inte så roligt så lite lussebullsbak, plugg och städande står den resterande dagen för.

En symfoni av känslor

 
Igår kväll somnade jag med ett härligt rus i kroppen, idag vaknade jag upp efter 11 timmars god sömn med ett härligt rus i kroppen. Breaking dawn del 2 var såå värd väntan. En symfoni av känslor spelades upp inom mig. Så väl gjord, alla dessa detaljer. Och åhh skådespelarna, Edward (!), Jacob, Bella, Renesmee, jag kan fortsätta skriva för alla var helt perfekta. Blir lika exalterad varje gång jag tänker på det. En upplevelse som bör ses på bio. Jag kommer nog aldrig uppleva riktigt samma känsla nästa gång jag ser den, för det bästa var alla oväntade vändningar i filmen. Men åhh vad den kommer ses när den kommer ut på DVD. Filmen var till och med bättre en alla böcker! Jag vill nästan inte sluta skriva om den, men nu sätter jag punkt.
bildkälla

Får inte låta stressen ta över

Jag vill gråta men jag blundar 
Jag vill skrika men jag tar ett djupt andetag 
Jag vill gå därifrån men jag stannar
Jag vill släppa ut mina känslor men tänker, det blir bättre...
...förhoppningsvis.
 
Stressen blir alldeles för mycket ibland. Har hållit allt inom mig.  Igår klarade jag inte av det längre. Släppte ut min känslor och det kändes genast bättre. Ibland måste man få gråta. Låta allt det negativa rinna med tårarna. 
 
Ikväll väntas bio, breaking dawn, med vänner, som jag har väntat. Jag ska försöka att slappna av i helgen för att kunna orka med den kommande veckan. Några timmars jobb imorrn eftermiddag/kväll bara. Kanske ha lite lussebullsbak? Ha en superfin fredagkväll!

en dag att uppskatta sin far.

 
det var meningen att jag skulle baka scones till min pappa på morgonen, men eftersom han vaknade vid sju och jag vid halv elva blev det inte som planerat. istället gjorde jag hans favoritlunch, paj.  vill tacka dig pappa, för att du är så bra och alltid finns där, TACK.
fotografi: jag
 
 

om julen som närmar sig

Tumblr_md0zauyros1rinob9o1_500_large
 
julen är snart här. jag har aldrig riktigt älskat julen sådär som alla andra verkar göra. eller jo, när jag var fem år och allt handlade om juklapparna. jag önskar att jag älskade julen, för den är ju för himla fin. julpynt i rött, tomtar, julskinka, pepparkakor, julgodis, ge bort (och få) julklappar, släkten samlas osv. men  det blir aldrig riktigt så perfekt som det låter. hela släkten lyckas aldrig bli samlade, och vi firar på lite olika håll.
 
i år har jag bestämt mig för att göra det bästa jag kan för att julen ska bli bra. jag har redan köpt klänning, bestämt hur mitt hår ska se ut och så har jag börjat fundera på vad jag ska köpa för julklappar. jag ska plocka fram massvis med tomtar och ljusstakar, skriva julrim och baka massvis med pepparkakor och annat gott julgodis.
 
jag är nästan redan i julstämning, min mamma får t.o.m. säga åt mig att sluta prata om julen. och det känns som jag börjar tycka om julen . det handlar nog bara om engagemang!
bildkälla: weheartit.com
 

om croissantbak och söndagskänslor


söndagskänslorna väller fram och man kommer tillbaks till verkligheten. lämnar bakom sig en lovvecka fylld av lugn, halloweenfirande med vänner och umgänge med famlijen. det väntar en ny skolvecka med stress och andra mindre fina känslor. avslutar denna vecka med croissantbak, en kopp té och en cykeltur in till stan.

RSS 2.0