Årets sista morgon

 
Årets sista morgon äter jag mitt nybakta filmjölksbröd och dricker en smoothie bestående av mango,banan och apelsinjuice. Jag tar sedan en fotopromenad med mamma på stans isiga gator och i skogens djupa snö. Det nya året firas i eftermiddag/kväll/natt tillsammans med en annan familj. Vad hittar ni på, på årets sista dag?

"mitt självkritiska jag"

Tumblr_mfr6768dvj1rk4ovao1_1280_large
Jag gillar att rita, fotografera och att skriva. Och jag är väl helt okej bra på dessa saker. Men problemet är att jag aldrig riktigt blir nöjd, viljan av att fånga det perfekta ögonblicket på bild eller i skrift lyckas jag aldrig riktigt med. Även fast jag tränar och tränar på att rita ser jag inga framsteg. Problemet är jag, mitt självkritiska jag. Aldrig nöjd, det måste inte handla om de tre nämnda sakerna, det kan handla om mina betyg - tanken om att jag kunde ha ansträngt mig lite mer. Jag önskar att jag bara kunde släppa tankarna om att jag alltid kan göra något lite mer, nöja mig med den jag är
Anledningen till varför jag skriver det här är för att jag tror att fler känner som jag gör. Nyårslöften har aldrig riktigt varit min grej men i år har jag ett - att sluta vara så självkritisk- och förhoppningsvis skriver jag om ett år att jag klarat det. 
 
bildkälla: weheartit

2012-12-28

Igår  hade jag och Sofia ännu ett litet Prison Breakmarathon och på kvällen tränade vi lite, känner mig usel för jag orkade knappt någonting (inte tränat på en månad...) Idag har jag haft en shoppingdag med mamma och syster i trängslen på mellandagsrean. Hem fick jag med mig två nya väskor och ännu en tékopp. Lyckan är total över att ha hitta två nya väskor efter att letat efter en i ett halvår. Mitt jullov har än så länge mest bestått av att ta de lugnt, vilket är väldigt skönt och välbehövligt. Måste ladda inför vårterminen(nationella prov och allt sådant), och så måste jag bestämma mig över gymnasievalet, usch står mellan två olika program och vet inte hur jag ska välja! Vill inte tänka på något av de så nu ska jag sluta stressa upp mig, ni får ha det så bra!
 
 
 

Tom på känslor


Idag är en sådan dag som jag är tom på känslor. Tom på ingenting. Det var en bra dag igår med mycket skratt och tacksamheten över alla fina paket kan inte bli större. Idag är det något som saknas. Jag känner mig både fysiskt och psykiskt utmattad. Fråga mig inte varför, för jag finner inga svar själv. Förhoppningsvis väntar en bättre morgondag.
fotografi: jag

Dan för julafton

Rocky road fuge- bakande och julgranspyntande har min helg bestått av och inköp av nya längdskidor. Om vädret tillåter tar jag och pappa en skidtur på julaftons morgon. 

Etiketter och annat fint

För att göra paket du ska ge bort extra fint är mitt bästa tips att göra fina etiketter.
Jag använde mig av lite tjockare papper i färgerna grönt svart och brunt. Jag klippte sedan ut den formen på etiketten jag ville ha, där jag knöt fast en röd rosett. Sedan satte jag dit fina spetsband. När jag var nöjd skrev jag vem det var till osv och satte dit dem på paketet med duppelhäftande tejp.
Jag gjorde även lite fina julkort! De röda bandet är likadant som i förra inlägget -från Bokia, 8kr. Spetsbandet är bara att sätta dit, det är egentligen till för scrapbooking och är från clas ohlson. Jag använde mig av en tunnare typ av dubbelhäftande tejp som är till för foto, som jag tror är köpt på clas ohlson. Tillsist skrev jag med en silverpenna från Bokia!

Budgetalternativ i jul

Nu när det är jul blir det lätt hysteri kring alla julklappar man ska köpa. Ta det lugnt och gör egna fina presenter, det måste inte vara dyrt! Här kommer några tips!
Torka apelsiner i ugn. Gör så här: Sätt ugnen på 50 grader. Skiva två apelsiner så tunt som möligt och lägg de på ett galler i ugnen. Det tar olika tid beroende på vilken ugn man har, för mig tog det ca 2 timmar. När de inte känns blöta längre ta ut dem och lägg de på ett fat i rumstemperatur i ett/två dygn och lägg de sedan i någon fin glasburk och ge bort.
Torka äpplen i ugn. Gör likadant som med apelsinerna. Tänk på att äpplena kan bli klara tidigare så glömt inte att titta lite då och då!
Gör ett ljusfat. Använd de torkade apelsinerna och äpplena att dekorera ett ljusfat med. Jag har lite fina stena från i somras i botten och så en fin ängel och två blockljus.
Slå in med tidningspapper. Även fast inslagninspapper kanske inte är det dyraste så ger det här en fin känsla. Och vad är inte bättre än att återvinna gammalt tidningspapper? Hitta en sida med lite fina bilder på eller någon fin text. Knyt sedan en fin rosett runt. Detta band kostade 8kr på Bokia!
 
Fler juklappstips kommer snart så håll utkik!
 
fotografi: jag

Julens dofter

För att få en fin doft. Tryck in nejlikor i en apelsin och häng upp den i fönstret med ett fint band!
 

vykort från vinterns skönhet

 fotografi: jag

hej mitt vinterland

Varje gång jag tittar ut tänker jag på Narnia och jag blir lika glad varje gång när jag ser frosten på träden och snön som ligger så fint på marken och hustaken. -15 grader gör att mina fingrar nästan fryser till is när jag fotar denna vackra värld men det gör inget, det är ju så fint.
 
fotografi: jag

advent

 
Första advent är nu här och det är inte långt kvar till jul. Vaknade upp till mitt drömscenario, ett vitt täcke med snö utanför fönstret. Morgonen spenderas framför julkalendern med vörtbröd med skinka och senap. En promenad in till stan med mamma för att titta på julskyltningen. Inhandlade lite fler julklappar i den bitande kylan och så har jag druckit årets första kopp med glögg i helgen. Och så har vi har infört en ny tradition, varje advent får en i familjen dra lott om vem som ska få adventsjulklapp, denna advent blev det min syster! Imorgon ska de bakas pepparkaksmuffins, julkänslan är total!

RSS 2.0